Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1983 από ένα μικρό καφενείο, από εκείνα τα γραφικά που όλοι έχουμε επισκεφθεί στη ζωή μας και συγκέντρωνε τους κατοίκους του χωριού, αλλά πολύ περισσότερο τους επισκέπτες της περιοχής των Πρεσπών και της Καστοριάς. Αποτέλεσε ένα στέκι για ξεκούραση και καλό φαγητό σε πολλούς περαστικούς που το επισκέπτονται ακόμα και σήμερα, μην μπορώντας να λησμονήσουν τις νόστιμες σπιτικές λιχουδιές.

DSC00288

_DSC3827

Με έναυσμα λοιπόν τη γεωγραφική του θέση, το καφενεδάκι αυτό το 1988, δεν άργησε να αλλάξει μορφή και να επεκταθεί σε μια παραδοσιακή ταβέρνα που πληροί τις πιο άριστες ανέσεις και το καλύτερο service.

Το 1990 η οικογένεια επιχειρεί αγροτουριστικά, δημιουργώντας μια μονάδα παραγωγής αγριόχοιρων η οποία χρόνο με το χρόνο επεκτείνεται ραγδαία και με το καλύτερο πάντα ποιοτικό αποτέλεσμα.

DSC00583

_DSC0081

DSC00803

 

Από το 1996, προσπαθεί να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Να δημιουργήσει έναν παραδοσιακό ξενώνα, με σεβασμό στην αίγλη του παρελθόντος, αλλά με όλες τις ανέσεις του σήμερα.

Το 1998 επιτέλους το όνειρο, γίνεται πράξη και πραγματοποιείται το μεγάλο βήμα για την ανέγερση του ξενώνα που κοσμεί τον κεντρικό δρόμο του χωριού και «αναγκαστικά» το καλόγουστο μάτι σας, δε θα το αφήσει να περάσει απαρατήρητο.

_DSC3781

Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2000, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία της οικογένειας σε επισκέψεις.

DSC_0059

00750059

_DSC0756

_DSC3759

 

Πρόκειται για καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, που αποτελείτε από νέους ανθρώπους φιλόξενους, με αγάπη στην παράδοση και τη δουλειά τους.

Όραμα τους ήταν η δημιουργία ενός συγκροτήματος επιχείρησης που θα περιελάμβανε όλες τις ανέσεις τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, όσο και σε επίπεδο άνεσης και λειτουργικότητας.

Επιτεύχθηκε και αυτό τους δίνει το έναυσμα και την ελπίδα να ζουν και να ονειρεύονται σε ένα χωριό που στεγάζει την οικογένειά τους και παρέχει την ηρεμία που είναι απαραίτητη σε όλους μας.

Έτσι λοιπόν όταν επισκεφθείτε την επιχείρηση θα γνωρίσετε:

•  Την κ. Ρόζα

•  Τον Χρήστο και την Αργυρώ

•  Τον Γιώργο και την Ελευθερία

•  Τη Δήμητρα και τον Χρήστο

•  Τον Θεόφιλο

.